Skip to main content

Returul produselor

Cumpărătorul poate solicita returul produselor achiziţionate din magazinul online www.eliberte.ro, în urmatoarele situaţii:

1. Produsele sunt neconforme cu specificațiile de pe site. În situația în care cumpărătorul, la momentul primirii coletului, apreciază că produsul primit nu respectă specificațiile de pe site, contactează Vânzătorul în vederea clarificării aspectelor sesizate, întrucât, în conformitate cu Termenii și Condițiile site-ului, descrierea produselor poate fi incompletă din motive legate de spațiu și /sau structura informației. În cazul în care se constată o clară neconformitate cu specificațiile prevăzute pe site, Cumpărătorul este obligat să semnaleze neconformitatea în termen de maxim 24 de ore, acesta putând opta pentru înlocuirea cu un alt produs sau pentru rambursarea integrală a sumei achitate.

2. Produsele s-au livrat eronat de către Vânzător. În cazul livrării unui alt produs sau în altă cantitate, trebuie să semnalati incidentul Vânzătorului în maxim 24 de ore pentru a rezolva incidentul. Dacă produsul nu mai este pe stoc, Cumpărătorul poate opta pentru înlocuirea cu alt produs sau pentru rambursarea integrală a contravalorii.

3. Produsele se dovedesc nefuncționale în primele 48 de ore de la recepția lor (două zile lucrătoare). Cumpărătorul poate reclamă acest lucru în termen de maxim 48 de ore de la dată recepției și poate solicită returnarea produsului în vederea înlocuirii cu un produs nou. Dacă produsul nu mai este pe stoc, Cumpărătorul poate opta pentru înlocuirea cu alt produs sau pentru rambursarea integrală a contravalorii.

4. Produsele defectate în perioada de Garanție (cauze precizate în termenii de garanție, care rezultă din defecte de fabricație) pot fi returnate pentru constatare defecțiune și reparații. Cumpărătorul este obligat să semnaleze eventualele defecțiuni Vânzătorului, înainte de returnarea produsului.

Procedura de returnare a produselor

Indiferent de situație, procedura de returnare a produselor presupune înștiințarea Vânzătorului înaintea trimiterii produsului, printr-un mesaj care să descrie cauza returului, trimis la adresa de e-mail contact@eliberte.ro

Produsele trebuie returnate în starea în care au fost primite, însoțite de toate accesoriile și documentele primite la livrarea produselor!

Returul va fi refuzat în cazul deteriorării produselor sau a constatării de către Vânzător a stării de nevandabilitate a acestora.

Produsele se vor returna prin intermediul serviciului de curierat agreat de Vânzător pe adresa: Oradea, str. Stelian Vasilescu, Nr. 4, jud. Bihor.

Cumpărătorul poate opta pentru rambursarea integrală a contravalorii sau pentru înlocuirea cu un alt produs. Dacă se agreează înlocuirea cu un produs mai scump, Cumpărătorul va achita diferența de preț, respectiv dacă valoarea produsului.